Werkwijze

Indien u interesse heeft om gebruik te maken van onze dienstverlening, kunt u contact opnemen door te bellen, e-mailen of door u terug te laten bellen.We maken dan een afspraak voor een intakegesprek.

Voor het intakegesprek kom ik bij u thuis en maak ik kennis met u en uw hond(en). We bespreken veelal het karakter, uw wensen, de werkwijze en eventuele bijzonderheden. Een intakegesprek is erg van belang om te kijken of de uitlaatservice bij u past en of uw hond in de uitlaatservice past. Aan het einde van het gesprek kunt u aangeven al dan niet gebruik te willen maken van de uitlaatservice. Tijdens het intakegesprek kunt alle vragen stellen over de werkwijze of eventuele obstakels in het gedrag van uw hond.

Om gebruik te kunnen maken van de uitlaatservice zijn er een aantal algemene voorwaarden waaraan u en uw hond dienen te voldoen. Deze algemene voorwaarden vindt u elders op deze site en wordt aan u overhandigd tijdens de intake. Graag zou ik, indien nodig, een proefwandeling met u willen maken samen met uw hond om een goede inschatting te kunnen maken van het karakter. Het is erg van belang dat uw hond in de juiste groep terecht komt, of wanneer er individueel gewandeld wordt, hoe u daarmee om bent gegaan. Deze proefwandeling vindt al dan niet plaats tijdens het intakegesprek.

N.B. Belangrijke voorwaarde is dat uw hond is opgenomen in uw WA-verzekering.

Het belang van de hond en de groepsgenoten staat bij mij voorop.

Wanneer alle afspraken zijn overeengekomen en alle juridische aspecten aan bod zijn gekomen (Wandelovereenkomst/Sleutelcontract/Algemene voorwaarden), kan de pret beginnen!

Werktijden

De werktijden zijn afhankelijk. Er zijn ochtendwandelingen en middagwandelingen, het hangt af van de samenstelling van de groep en de beschikbaarheid. Soms zijn er ook nog wandelingen daartussen. Uiteraard zullen we handelen naar wat het beste aansluit op de behoeften van uw hond, zijn groepsgenoten, u zelf en wat haalbaar is. Alle wandelingen vinden plaats voor 15.00uur. En uw hond zal gemiddeld zo’n 2 a 3 uur van huis zijn. Tijdens de roedeltrainingsdagen, zal uw hond tussen de 3 a 5 uur van huis zijn.

Vervoer

Met een speciaal ingerichte bus met afzonderlijke solide benches met anti-slip bodem, circulerende lucht en ventilatie, airco en verwarming, wordt uw hond opgehaald aan uw adres. Als alle leden van de groep opgehaald zijn, gaan we naar het uitlaatgebied. Iedere hond draagt dan een halsband en penning met daarop de gegevens van de uitlaatservice, hiervoor draagt Dog Motion zorg. Indien u uw hond elke dag gebruik wenst te laten maken van de uitlaatservice, krijgt uw hond een penning van ons. Deze dient hij/zij elke dag waarop hij/zij gebruik maakt, te dragen.

Locatie

Om territoriumgedrag zoveel mogelijk te voorkomen en de honden zoveel mogelijk uitdaging te bieden, zullen we niet altijd op dezelfde plek gaan wandelen, maar verschillende gebieden bewandelen, zo blijft de wandeling steeds nieuw en vol snuffeluitdagingen. Locaties zijn: Montferland (Beek, ‘t Peeske), Montferland (Zeddam nabij restaurant Tolhuis), Vossenstraat (Doetinchem), Kruisbergse bos (Doetinchem), Slangenburg (Doetinchem).

1 keer per 2 maanden gaan we op ‘honden-excursie’. We gaan dan met een groep naar de Rozendaalse hei, een prachtig natuurgebied en een hemelse dag voor de honden. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. We gaan op dat gebied vooral genieten, maar ook doen we met de gedragstherapeut roedeltrainingen.

Uw hond zal wanneer hij/zij in een groep geplaatst wordt, met ongeveer 7 tot 11 andere soortgenoten een roedel vormen.

Groepswandeling

De groepswandeling zal minimaal 1 of 2 uur duren, afhankelijk van het kunnen van de honden. Met de honden die weinig conditie hebben, houden we rekening door niet veel langer te gaan dan een uur.  De honden die een hoog energieniveau hebben, dagen we uit door met een bal te gooien, zodat ook hij/zij in dit uur genoeg voldoening krijgt. Mocht uw hond dit nog niet begrijpen, leren wij hem/haar het apporteren en het loslaten aan, mocht het uw hond niet interesseren, kijken we naar een manier die het beste past bij uw hond om zijn energie kwijt te kunnen.

Tijdens de wandelingen wordt de honden discipline bijgebracht tussen het vrij spelen door. We leren de honden met een buffelfluit om direct te komen. Ook leren we ze te blijven (zitten) wanneer er sprake is van passanten zoals bijvoorbeeld:  aangelijnde honden ,  een groep fietsers , joggers. Wanneer dit goed wordt uitgevoerd, worden ze beloond met een lekkere traktatie en een dosis knuffels en aaitjes, waarna ze weer lekker vrij zijn. Geestelijke uitdagingen zijn erg belangrijk, vooral voor honden met een hoog energieniveau.

In de eerste periode, zult u van mij per sms een bericht krijgen dat uw hond weer veilig thuis is aangekomen met eventuele bijzonderheden, dit om u gerust te kunnen stellen over het wel en wee van uw hond. Later zult u af en toe een sms ontvangen bij bijzonderheden, of indien gewenst bij thuiskomst.

gezamenlijke groepswandeling

Eenmaal per jaar organiseert Dog Motion een gezamenlijke groepswandeling voor alle baasjes en hun hondjes . We wandelen dan op een gekozen locatie met alle honden. Zo kunnen de baasjes onderling elkaar leren kennen en gedachten uitwisselen . Na de wandeling is er een gelegenheid voor een versnapering. Dit is een erg vrolijke middag waarmee Dog Motion u bedankt voor het kiezen voor de uitlaatservice !

Ga verder
Ga verder
Ga verder